Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.05.2017 ora 07.00 – 08.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Arieș, Gilort, Olteț, Vedea, Argeș, pe cursurile inferioare ale Crișurilor și pe cursul superior și mijlociu al Jiului. Pe celelalte râuri debitele au fost staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Motru,  cursul inferior al Jiului, râurile din bazinul superior și inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Neajlov la stația hidrometrică Moara din Groapă (100+11)-jud. DB.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Barcău, Crişuri, Bega, Jiu, Vedea, Argeș, Olt inferior şi pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE  pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 08.05.2017.