Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.05.2017 ora 07.00 – 26.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile superioare ale Crasnei, Barcăului şi Crişului Alb, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Repede şi Crişului Negru şi râurile din bazinul Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe râurile din Dobrogea, Banat, din bazinele Bârladului şi Vedei şi pe cele din bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele au fost staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale râurilor Iza şi Bega  şi pe majoritatea râurilor din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 20 din 25.05.2017
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.05.2017 ora 07.00 – 08.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Arieș, Gilort, Olteț, Vedea, Argeș, pe cursurile inferioare ale Crișurilor și pe cursul superior și mijlociu al Jiului. Pe celelalte râuri debitele au fost staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Motru,  cursul inferior al Jiului, râurile din bazinul superior și inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Neajlov la stația hidrometrică Moara din Groapă (100+11)-jud. DB.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Barcău, Crişuri, Bega, Jiu, Vedea, Argeș, Olt inferior şi pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE  pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 08.05.2017.


Noutăți Noutăți