Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 20.02.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru, Târnava Mică, Nera, Cerna, bazinul superior și inferior al Someșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Arieșului, Timișului și Carașului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vișeului, Izei, Târnavei Mari și Begăi, unde au fost în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursul inferior al Prutului.
Pe râurile din bazinul Bârladului, debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Arieș, Jiu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Prut, cursul Siretului, bazinul mijlociu și inferior al Buzăului, pe unii afluenţi ai Oltului (Cibin, Olăneşti, Govora, Topolog) și ai Prahovei (Doftana, Teleajen). 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) existente pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Lotrului, Moldovei, Bistriţei, Trotuș și afluenții Buzăului s-au menținut fără modificări importante. 
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureș –sector Toplița - Gălăoaia și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.07.2018 ora 07.00 – 08.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Arieş, Bega Veche, Vedea, pe cursurile inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Pe Moraviţa, pe cursul Mureşului, pe cursurile superioare ale Târnavelor şi pe cursul superior şi mijlociu al Prutului, debitele au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crișul Alb, Crişul Negru, Târnava Mică, Moravița, Nera, Cerna, Vedea, Motru, Bârlad şi în bazinul inferior al Argeșului, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare. 
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Dâmbovița la stația hidrometrică Dragomirești (200+16)-jud.IF.
În interval s-au situat peste:
-COTELE DE INUNDAȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Săliște - Săliște (250+5)-jud.SB, Simila – Băcani (500+22)-jud.VS.
-COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Almaș – Almașu (160+30)-jud.SJ, Goleț – Goleț (270+12)-jud.CS şi Lohan – Curteni (200+20)-jud.VS.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și nouă ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 45 din 06.07.2018.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri