Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.11.2017 ora 07.00 – 22.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului (sector Brǎnişca – Arad) unde au fost în uşoarǎ creştere datoritǎ precipitaţiilor cǎzute în interval şi propagǎrii.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someş, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare şi mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Lăpuş, Crişul Repede, Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Ialomiţei şi Bistriţei, bazinul inferior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.08.2017 ora 07.00 – 08.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Repede, Someșul Mic, Arieș, bazinele superioare și mijlocii ale Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului, Bârladului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinele: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu (exceptând Gilortul), Vedea, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, cursurile Someșului și Siretului, cursul superior al Prutului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staționare.
În interval s-au înregistrat scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite chiar cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele de deal și munte din centrul, sudul și estul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, înregistrate.
În interval s-au situat la COTA DE PERICOL râul Olteţ la s.h. Nistoreşti (200)-jud.GJ şi  peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Latoriţa - Gura Latoriţei (205+19)-jud.VL şi Crasna-Vineţeşti (340+10)-jud VS.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Gilort, Tazlău, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și Bistriței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș), Mureș (Comlod, Râul Alb, Vișa, Secaș, Râul Mare, Râul Galben) și pe Bârzava.
În interval au fost emise o AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și patru ATENȚIONARI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.