Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.09.2017 ora 07.00 – 22.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele: Crișul Negru, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, în bazinele mijlocii și inferioare ale Turului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Alb, Târnavelor, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului, pe cursurile Someșului și Mureșului și pe cursul superior al Prutului. Pe celelalte râuri, debitele au fost în scădere, exceptând bazinele râurilor Vedea și Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crișuri, Bega, Caraș, în bazinele superioare ale Barcăului, Arieșului, Timișului, Jiului, Ialomiței, Buzăului, Bistriței, și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele hidrografice ale Mureșului, Oltului și Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.05.2017 ora 07.00 – 09.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Vedea, Siret (fără Bârlad), bazinul superior şi mijlociu al Mureşului, bazinele mijlocii ale Someşului şi Oltului, bazinul mijlociu şi inferior al Ialomiţei, bazinul inferior al Argeşului, pe râul Prut, pe cursurile inferioare ale râurilor: Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Jiu, Olteţ şi pe râurile din Dobrogea.
Pe râurile din bazinul Bârladului şi pe afluenţii Prutului debitele au fost relativ staţionare, iar pe celelalte râuri, în general, în scădere.
Creşteri izolate de debite ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval s-au produs şi în bazinele superioare ale Crişului Negru, Crişului Alb, Oltului şi în bazinele inferioare ale Mureşului şi Oltului. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Jiu (fără Motru), Vedea, Argeș, Olt inferior şi pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise trei ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți