Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.09.2017 ora 07.00 – 25.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Sucevei, Moldovei, bazinele inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. Pe râurile din bazinele Vedea, Bârlad, în bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, Suceava, Bistriţa, Putna, bazinele inferioare ale Crasnei și Begăi, bazinul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.08.2017 ora 07.00 – 09.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Jiu, Olteț, Ialomița, Moldova și cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Mureșului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Gilort, Prahova și bazinul superior al Ialomiței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Lonea, Fizeș și Lăpuș), Mureș (Comlod, Vișa, Domald, Secaș, Râul Mare), pe Jijia și bazinul superior al Crasnei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți