Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.10.2020 ora 07.00 – 20.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vedea, Argeş, Ialomiţa și cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe cursul superior şi inferior al Prutului, debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Crișuri, Arieş, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret (exceptând bazinul Trotușului, cursul Moldovei şi cursul superior al Siretului), Prut (exceptând Jijia) și bazinele superioare ale Ialomiței şi Putnei şi mai mici (sub 30%din aceste valori) în bazinul Bârladului şi bazinul inferior al Bistriţei.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.10.2020 ora 07.00 – 09.10.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în creștere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Crasna, bazinul superior și mijlociu al Someșului și bazinul superior al Mureșului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinul Vedei, bazinele mijlocii și inferioare al Jiului, Argeșului, Ialomiței, bazinul inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mare, Someș, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Prahova, Siret, Prut,  bazinele superioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței și bazinul superior și mijlociu al Oltului.
Se situează la COTA DE ATENŢIE râul Ciclova la staţia hidrometrică Vrăniuț (150)-jud. CS și în interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Tecucel la staţia hidrometrică Tecuci (360+30)-jud. GL.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 60, din 08.10.2020. 
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri