Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.08.2020 ora 07.00 – 11.08.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crişul Repede, Bârzava, Bistriţa şi în bazinele superioare ale: Sucevei, Moldovei, Trotuşului, Putnei şi Buzăului.
Pe celelalte râuri debitele au fost relativ staţionare, exceptând bazinul superior al Jiului, unde a fost în scădere uşoară.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe: Jiu, Cibin, Olteţ, pe cursul Prutului aval Rădăuţi Prut și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unii afuenți ai Oltului mijlociu și inferior, unii afluenți ai râului Vedea (Cotmeana, Pârâul Câinelui) şi pe unii afluenți ai Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Dâmbovnic.
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 09.05.2020 ora 07.00 – 10.05.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere ușoară, exceptând cursul mijlociu al Mureşului, Prutului şi cursul superior și mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere ca urmare a propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30 – 80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Motru, Călmățui și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Crasna, Crișul Alb, Barcău, Timiș, Caraș, Nera, Cerna, Olt mijlociu, Argeșului, Siret (exceptând cursul Moldovei, cursul superior al Sucevei şi bazinul superior și mijlociu al Bistriţei), Prut mijlociu şi inferior, pe cursul principal al Oltețului, pe unii afluenţi ai Jiului inferior (Coşuştea, Amaradia) şi Ialomiței mijlocii şi inferioare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți