Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.10.2017 ora 07.00 – 23.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Ialomiţei unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Ialomiţa, Buzău, Jijia şi mai mici pe râurile din bazinele Nerei, Cernei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului, Oltului, Vedei şi Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 09.10.2017 ora 07.00 – 10.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, bazinele superioare ale Someșului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, cursurile mijlocii și inferioare ale Ialomiței și Buzăului, cursul inferior al Rm. Sărat, cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice Râul Negru, Prahova, Trotuș, Putna, bazinele superioare ale Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, cele din Dobrogea, unele râuri din bazinele superioare ale Oltului și Argeșului, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului, Begăi, Timișului și Bârzavei, unde au fost în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice ale Bistriței, Moldovei, bazinele superioare ale Mureșului și Oltului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat, pe unii afluenți ai Oltului superior, pe cursul mijlociu şi inferior al Ialomiţei, pe râurile din Dobrogea, cursurile superioare ale Vișeului, Crișului Repede, Crișului Negru și Someșului Mic şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele  Bârladului şi Jijiei, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului superior și Argeșului superior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri