Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.10.2017 ora 07.00 – 17.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Ialomiţei, unde au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile Bârzava, Buzău, Putna, cursul superior al Vișeului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bistrei, Nerei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului, Vedei, şi Argeşului inferior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.03.2017 ora 07.00 – 11.03.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor înregistrate în interval, cedǎrii apei din stratul de zǎpadǎ şi propagǎrii pe râurile din bazinele Siretului, Prutului şi Bârladului şi doar prin propagare pe cursul inferior al Mureşului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcǎu, Crişuri, debitele au fost în scǎdere şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) au fost în diminuare, restrângere și eliminare, fiind prezente în bazinele superioare ale râurilor Bistrița și Trotuș.
Se menţin aglomerările de gheaţă formate anterior pe râul Bistriţa, aval Dorna Giumalău, pe o lungime de 200 de metri.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Tur, Someșul Mare, Târnava Mare, Arieş, Siret, bazinele superioare ale Crișului Repede, Crișului Negru şi Mureșului.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți