Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.05.2017 ora 07.00 – 11.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul superior și mijlociu al Vedei, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Ialomiței, Prahovei, cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crasna, Arieș, Bârzava, Moravița, Argeș și unii afluenții ai săi din bazinul inferior (Neajlov, Sabar), unde au fost în creştere prin propagare şi relativ staţionare pe râurile din bazinele hidrografice Suceava, Prut și bazinul superior și mijlociu al Bârladului.
Creșteri mai însemnate de niveluri datorită propagării viiturilor formate anterior s-au înregistrat pe cursurile inferioare ale Argeșului, Neajlovului, Sabarului și Dâmboviței.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Ciorogârla – Bragadiru (250+8)-jud.IF și Dâmbovița – Lungulețu (190+10)-jud.DB.
În interval s-a situat peste COTA DE INUNDAȚIE râul Râul Doamnei la stația hidrometrică Ciumeşti (220+5)- jud. AG și peste COTA DE ATENȚIE râul Râul Târgului la stația hidrometrică Piscani (100+2)- jud. AG.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Vedea, Argeş, Ialomița, bazinul superior al Jiului, bazinul inferior al Oltului şi râurile din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 17 din 08.05.2017 până la ora 16:00.