Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.08.2020 ora 07.00 – 11.08.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crişul Repede, Bârzava, Bistriţa şi în bazinele superioare ale: Sucevei, Moldovei, Trotuşului, Putnei şi Buzăului.
Pe celelalte râuri debitele au fost relativ staţionare, exceptând bazinul superior al Jiului, unde a fost în scădere uşoară.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe: Jiu, Cibin, Olteţ, pe cursul Prutului aval Rădăuţi Prut și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unii afuenți ai Oltului mijlociu și inferior, unii afluenți ai râului Vedea (Cotmeana, Pârâul Câinelui) şi pe unii afluenți ai Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Dâmbovnic.
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.04.2020 ora 07.00 – 12.04.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Someşului, superior al Mureșului și cursul superior și mijlociu al Buzăului și Prutului unde au fost în creștere ușoară datorită propagării și cedării apei din stratul de zăpadă. 
În bazinul mijlociu și inferior al Jiului și pe cursul superior și mijlociu al Bistriței debitele au fost în scădere ușoară. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (între 30-90%) în bazinul superior și mijlociu al Jiului, pe unii afluenți ai Oltului inferior (Olănești, Govora, Bistrița), pe Neajlov, pe cursul mijlociu și inferior al Dâmboviței, și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Someș, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Timiș, Moraviţa, Siret și Prut.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți