Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.10.2017 ora 07.00 – 23.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Ialomiţei unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Ialomiţa, Buzău, Jijia şi mai mici pe râurile din bazinele Nerei, Cernei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului, Oltului, Vedei şi Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.10.2017 ora 07.00 – 12.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinul Vișeului şi bazinul superior al Someşului unde au fost în creştere uşoară datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării şi râurile din bazinele Trotuş, Buzău, Rm. Sărat, Putna, bazinul superior al Oltului bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursul superior al Prutului și pe râurile din Dobrogea, unde au fost în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din zona  montană din jumătatea de nord a ţării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat, pe cursul inferior al Ialomiţei, pe râurile din Dobrogea, cursurile superioare ale Vișeului și Crișului Negru şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bârladului şi Jijiei, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului superior și Argeșului superior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri