Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.06.2020 ora 07.00 – 06.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Crişuri, Jiu, Vedea, Bârlad, şi bazinele inferioare ale Oltului, Argeşului şi Ialomiţei şi pe cele din Dobrogea unde au fost relativ staționare.
Pe râul Prut debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-40% din mediile multianuale lunare, mai mari (40-90% din normalele lunare) în bazinele hidrografice Someș, Târnavele, Bârzava, Jiu, Vedea, Teleorman, Neajlov, Prahova, Suceva, Moldova, Bistriţa, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și pe râurile din Dobrogea pe cursul Mureşului, cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului și ale Argeșului și peste normalele lunare pe râurile din bazine hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Firiza cursurile Siretului și Buzăului, cursul superior al Prutului, cursul inferior al Begăi. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.04.2020 ora 07.00 – 13.04.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Jiului şi cursul inferior al Someşului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe cursul mijlociu şi inferior al Argeşului, debitele au fost în scădere uşoară. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moraviţa, Vedea, Ialomiţa, Siret și Prut, în bazinul mijlociu şi inferior al Someșului, pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi pe afluenţii din bazinul superior al Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri