Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.05.2017 ora 07.00 – 13.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Siret (exceptând cursul superior al Bistriței), Prut, bazinul superior și mijlociu al Oltului și râurile din Dobrogea, unde au fost staţionare. Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Arieș, Barcău, Crișul Repede, cursul superior al Bistriței debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor înregistrate și propagării și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale râurilor Vedea, Argeș, Dâmbovița, Ialomița. 
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Sabar la stația hidrometrică Vidra (360+23)-jud.IF.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea și Argeş, pe cursurile inferioare ale Ialomiței și Prahovei şi pe râurile din Dobrogea.
Este în vigoare Atenționarea Hidrologică nr. 18 din 12.05.2017.