Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.09.2021 ora 07.00 – 18.09.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bistrița, bazinul superior al Begăi, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursurile Buzăului, Moldovei, cursul superior al Jiului și relativ staționare pe restul râurilor.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice:Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Crișul Repede, Barcău, Bistrițabazinul superior al Mureșului, Argeșului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursurile râurilor Sabar, Dâmbovița, Ialomița, cursul superior al Buzăului  și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Tazlău, Bârlad, pe afluenții Prutului.
În interval au fost emise trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 97 din 16.09.2021.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.06.2021 ora 07.00 – 13.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval și propagării exceptând bazinele hidrografice ale râurilor: Vișeu, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Crasna, Crișul Alb, Bega Veche, Bistra, Moravița, Caraș, bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Bega și Timiș, bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Mureș și Târnava, bazinele inferioare ale Barcăului, Arieșului și Bârzavei unde au fost în scădere. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Vedea, Suceava, Rm. Sărat, Bârlad și Prut, în bazinul superior și inferior al Oltului, în bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței și Putnei și pe cursul Siretului debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mare, Vedea, Ialomița, bazinul inferior al Argeșului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice:Tur, Barcău, Crișul Pietros, Bistra, Cerna,  Rm. Sărat, Bârlad și Jijia.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Biruința la stația hidrometrică Biruința (150+50) – jud. CT.
În interval a fost la COTA DE INUNDAȚIE râul Vl. Neagra la stația hidrometrică Lumina (250) – jud. CT și peste COTA DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice Vl. Dunărea – Băltăgești (300+48) – jud. CT. și Biruința – Biruința (150+95) – jud. CT.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și zece ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate. 
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 50 din 11.06.2021.