Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.10.2020 ora 07.00 – 28.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Ialomiţa (exceptând cursul inferior), bazinele superioare ale Jiului şi Argeşului şi cele din Dobrogea, iar pe celelalte râuri au fost în general staţionare.
Pe cursul inferior al Ialomiţei şi pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Caraș, Ialomița, pe cele din Dobrogea, cursul superior al Trotușului și cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 12.10.2020 ora 07.00 – 13.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someș, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega Veche, Bârzava, Moravița, Caraș, Buzău, Putna, Bârlad,  bazinele superioare al Timișului, Oltului, cursul inferior al Trotușului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinele Nera, Cerna, pe cursul Târnavei Mari și pe cursul mijlociu și inferior al Timișului, debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute și propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Alb, Crișul Negru, Timiș, Bârzava, Caraș, Siret (exceptând Bistriţa şi Bârladul), Prut şi bazinul mijlociu și inferior al Mureșului (cu excepția Târnavelor).
Este în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr.62 din 12.10.2012.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri