Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.04.2017 ora 07.00 – 27.04.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare exceptând Siretul, afluenţii săi de dreapta şi cursul superior al Prutului şi afluenţii săi unde au fost în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării precum şi râurile din bazinul Bârladului unde au fost în scădere.
Creşteri uşoare de niveluri şi debite s-au înregistrat şi pe unele râuri din zonele montane ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, Bahlui şi pe afluenții Prutului.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării viiturilor formate anterior se mai situează peste COTELE DE ATENŢIE, în scădere,  râurile la staţiile hidrometrice:  Bârlad – Tecuci (300+35)-jud.GL şi Crasna – Vinețești (340+8)-jud. VS.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.03.2017 ora 07.00 – 14.03.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeş inferior şi pe cele din Dobrogea și numai prin propagare pe cursul superior al Siretului, cursul inferior al Bârladului şi cursul mijlociu al Prutului.

Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Ialomiţa, Jiu (exceptând bazinul său superior), Olt (exceptând bazinul său superior), Argeș (exceptând bazinul său inferior) debitele au fost staționare, iar pe celelalte râuri au fost în general în scădere.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Miletin - Şipote (150+18)-jud.IS şi Bârlad – Tecuci (300)-jud.GL.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând afluenţii Bârladului), Prut, afluenții din bazinul inferior al Mureșului şi pe cele din Dobrogea.


Noutăți Noutăți