Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.08.2020 ora 07.00 – 11.08.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crişul Repede, Bârzava, Bistriţa şi în bazinele superioare ale: Sucevei, Moldovei, Trotuşului, Putnei şi Buzăului.
Pe celelalte râuri debitele au fost relativ staţionare, exceptând bazinul superior al Jiului, unde a fost în scădere uşoară.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe: Jiu, Cibin, Olteţ, pe cursul Prutului aval Rădăuţi Prut și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unii afuenți ai Oltului mijlociu și inferior, unii afluenți ai râului Vedea (Cotmeana, Pârâul Câinelui) şi pe unii afluenți ai Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Dâmbovnic.
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.04.2020 ora 07.00 – 14.04.2020 ora 07.00


Debitele au fost în general staționare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului, Bârzavei, Carșului, Nerei, Cernei și Jiului unde au fost în ușoară scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Someșul Mare, bazinele superioare ale Mureșului și Bistriței (afluent al Siretului) şi cursul superior al Prutului, debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori sub 30% din normalele lunare, mai mari (în general la valori cuprinse între 30 – 90% ) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Crișul Repede, Arieș, bazinul superior al Mureșului, bazinul superior și mijlociu al Jiului, pe unii afluenți ai Oltului inferior ( Olănești, Govora, Bistrița, Luncavăţ), pe Teleorman, Neajlov, pe cursul mijlociu și inferior al Dâmboviței și pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți