Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.05.2017 ora 07.00 – 26.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile superioare ale Crasnei, Barcăului şi Crişului Alb, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Repede şi Crişului Negru şi râurile din bazinul Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe râurile din Dobrogea, Banat, din bazinele Bârladului şi Vedei şi pe cele din bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele au fost staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale râurilor Iza şi Bega  şi pe majoritatea râurilor din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 20 din 25.05.2017
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.05.2017 ora 07.00 – 14.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor înregistrate și propagării, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Jiului, râurile din bazinul inferior al Oltului, cele din bazinele Vedea, Argeş şi Ialomiţa unde au fost în scădere uşoară.
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu depăsiri ale COTELOR DE APĂRARE datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial și importante cantitativ, înregistrate pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din Maramureș, Banat și Moldova, în special pe unii afluenţi de dreapta ai Bârladului.
Se situează peste: 
- COTA DE INUNDAȚIE
râul Tutova la stația hidrometrică Rădeni (310+18) – jud. VS.
În interval s-au situat peste:
- COTELE DE ATENȚIE
râurile la stațiile hidrometrice Turț - Gherța Mare (250+14) – jud. SM, Valea Albă – Boinești Sud (250+21) – jud. SM, Olpret – Maia (350+70) – jud. CJ.
- COTA DE INUNDAȚIE râul Lipova la staţia hidrometrică Lipova (350 +12) – jud.BC.
- COTA DE PERICOL râul Tutova la staţia hidrometrică Plopana (500) – jud. BC.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Crişul Negru, Bega, Timiş, Cibin, Calmăţui, Vedea, Argeş, Suceava, Moldova, Bârlad, Bahlui, în bazinul mijlociu şi inferior al Trotuşului, pe cursurile inferioare ale Ialomiței și Prahovei şi pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenționarea Hidrologică nr. 18 din 12.05.2017


Noutăți Noutăți