Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.05.2017 ora 07.00 – 26.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile superioare ale Crasnei, Barcăului şi Crişului Alb, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Repede şi Crişului Negru şi râurile din bazinul Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe râurile din Dobrogea, Banat, din bazinele Bârladului şi Vedei şi pe cele din bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele au fost staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale râurilor Iza şi Bega  şi pe majoritatea râurilor din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 20 din 25.05.2017
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.05.2017 ora 07.00 – 15.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor înregistrate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Someș, Bârzava, Prut, Buzău, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișurilor, Barcăului, Mureșului, bazinele inferioare ale Turului și Timișului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei, Moldovei, Bârladului și Putnei. Pe celelalte râuri, debitele au fost în scădere, exceptând râurile din Dobrogea, unde au fost staționare.
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial și importante cantitativ, înregistrate pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din Maramureș, Crișana și Moldova, în special pe unii afluenţi de dreapta ai Bârladului.
Se situează peste: 
-COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Tur – Călineşti Oaş (350+30)-jud. SM, Tur – Micula (270+34) – jud. SM, Tur – Turulung (260+2) – jud. SM, Vaslui – Codăeşti (400+55)-jud. VS şi Dobrovăţ – Codăeşti (400+16)-jud. VS.
În interval s-au situat peste:
-COTA DE PERICOL râul Tutova la stația hidrometrică Puieşti (340+6)-jud. VS;
-COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Bucuresci – Bucuresci (200+34)-jud. HD și Holod – Holod (300+7)-jud. BH.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuş, Crişul Negru, Argeş inferior, Siret, Suceava, Moldova, Tazlău, Buzău, Bârlad, Elan, cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.


Noutăți Noutăți