Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.10.2018 ora 07.00 – 16.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului și cursul superior al Siretului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz) și Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.05.2018 ora 07.00 – 16.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele: Vedea, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bârlad, bazinul inferior al Argeșului, bazinul superior al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Putului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare. Pe cursul inferior al Someșului debitele au fost în scădere.
Creșteri mai însemnate de niveluri și debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă și mai însemnate cantitativ, s-au înregistrat pe Crișul Alb, pe râurile din Banat, în bazinul inferior al Mureșului și în bazinul superior al Jiului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul superior și mijlociu al Jiului, în bazinul inferior al Oltului, în bazinul superior al Argeșului și pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuş, Iara, Moraviţa, Cerna, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, în bazinele inferioare ale Izei, Turului, Crasnei, Crișului Negru și Crișului Repede și pe afluenții Buzăului, Trotuşului și Prutului.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 28 din 14.05.2018.
În interval au fost emise ATENȚIONĂRILE PENTRU FENOMENE HIDROLOGICE IMEDIATE nr. 1 din 15.05.2018 și nr. 1, 2 și 3 din 16.05.2018.

Noutăți Noutăți