Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.11.2019 ora 07.00 – 12.11.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul Vişeului şi cursul superior al Jiului, unde au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe: Crişul Repede, Bega Veche, Moraviţa, Jijia, Bârlad, unii afluenţi ai Someșului (Fizeș, Lăpuş), ai Mureșului (Luţ, Comlod, Feernic, Vișa, Domald, Secaș, Sebeș, Strei, Râul Mare), Jiului (Jaleş, Coşuştea, Amaradia), Oltului (Ghimbășel, Hârtibaciu, Lotru, Beica, Olteț), Trotușului și pe cursul inferior al Bistriței.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.07.2019 ora 07.00 – 16.07.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Arieș, Târnave, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bârlad, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței și afluenții Prutului unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și numai prin propagare pe cursul superior și mijlociu al Mureșului, cursurile mijlocii ale Someșului și Timișului și cursul inferior al Moldovei.
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Vedea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, pe afluenții Oltului inferior, debitele au fost staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul Prutului, cursul inferior al Argeșului şi pe afluenţii Prahovei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Rm. Sărat,  Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi ai Mureşului (Comlod, Iara, Feernic, Secaș, Sebeş, Râul Mare).
Creşteri mai însemnate de debite și niveluri datorită precipitațiilor sub formă de averse torențiale, căzute în interval și propagării s-au produs pe râul Toplog, unde s-a depășit COTA DE INUNDAȚIE la stația hidrometrică Saraiu (400+54)-jud. TL.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ şi 13 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
 

Noutăți Noutăți