Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.10.2017 ora 07.00 – 17.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Ialomiţei, unde au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile Bârzava, Buzău, Putna, cursul superior al Vișeului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bistrei, Nerei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului, Vedei, şi Argeşului inferior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.04.2017 ora 07.00 – 17.04.2017 ora 07.00

                                                                                                                                             
Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Jiu, Buzău, cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței, Bistriței, cursul mijlociu și inferior al Oltului și unii afluenți ai Oltului inferior, în scădere pe râurile din bazinele hidrografice Moravița, Suceava, Bârlad, Prut, cursul mijlociu și inferior al Bistriței, cursurile inferioare ale Timișului și Bârzavei și relativ staționare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Crișului Repede, Someșului Mic și Arieșului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare,  mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Arieș, Timiș, Moravița, Nera, Cerna, Vedea, Suceava, Moldova, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, unele râuri din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Noutăți Noutăți