Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.05.2017 ora 07.00 – 26.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile superioare ale Crasnei, Barcăului şi Crişului Alb, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Repede şi Crişului Negru şi râurile din bazinul Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe râurile din Dobrogea, Banat, din bazinele Bârladului şi Vedei şi pe cele din bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele au fost staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale râurilor Iza şi Bega  şi pe majoritatea râurilor din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 20 din 25.05.2017
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.05.2017 ora 07.00 – 17.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe Arieş, Moraviţa, pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului, în bazinul mijlociu şi inferior al Jiului şi în bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei.
Pe râurile din bazinul Vedea, bazinul superior al Jiului, bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staţionare, iar pe celelalte râuri, în general în scădere.
Creşteri izolate de debite ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval s-au mai produs şi în bazinele superioare ale Bistriţei, Trotuşului, Oltului şi Jiului.
În interval au fost emise două ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Se situează la COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310) – jud.SM.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Gilort, Moravița, Argeş, pe cursul mijlociu al Jiului, în bazinele superioare ale Ialomiţei, Buzăului, pe cursurile inferioare ale râurilor: Vedea, Suceva, Moldova, Bârlad, pe cursul superior şi în bazinul inferior al Prutului.


Noutăți Noutăți