Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.05.2017 ora 07.00 – 17.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe Arieş, Moraviţa, pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului, în bazinul mijlociu şi inferior al Jiului şi în bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei.
Pe râurile din bazinul Vedea, bazinul superior al Jiului, bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staţionare, iar pe celelalte râuri, în general în scădere.
Creşteri izolate de debite ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval s-au mai produs şi în bazinele superioare ale Bistriţei, Trotuşului, Oltului şi Jiului.
În interval au fost emise două ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Se situează la COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310) – jud.SM.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Gilort, Moravița, Argeş, pe cursul mijlociu al Jiului, în bazinele superioare ale Ialomiţei, Buzăului, pe cursurile inferioare ale râurilor: Vedea, Suceva, Moldova, Bârlad, pe cursul superior şi în bazinul inferior al Prutului.