Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.05.2018 ora 07.00 – 24.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Crasna, Târnave, Siret, bazinele superioare ale Someșului, Mureșului și Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare. Pe cursurile inferioare ale Someșului și Prutului și pe cursul mijlociu și inferior al Arieșului, debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100 % din normalele lunare) pe unele râuri din bazinul hidrografic Jiu și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Crişul Repede, Târnave, Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe afluenții Buzăului, Trotuşului şi Prutului, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și Argeșului superior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.05.2018 ora 07.00 – 17.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Vedea, Ialomița, Bârlad, pe cursul Siretului, în bazinul superior al Oltului, pe cursul inferior al Argeşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Pe râurile din bazinele: Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul superior şi mijlociu al Argeşului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Oltului şi Prutului şi cursurile superioare ale Crasnei, Timişului, Bârzavei şi Jiului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, în bazinul superior al Crişului Alb, Arieşului, în bazinul superior şi mijlociu al Jiului şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenții Buzăului, Trotuşului şi Prutului.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Gladna – Firdea (110+12)-jud. TM și Terpezița – Gabru (220+34)-jud. DJ.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 29 din 16.05.2018.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri