Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.10.2018 ora 07.00 – 16.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului și cursul superior al Siretului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz) și Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.05.2018 ora 07.00 – 17.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Vedea, Ialomița, Bârlad, pe cursul Siretului, în bazinul superior al Oltului, pe cursul inferior al Argeşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Pe râurile din bazinele: Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul superior şi mijlociu al Argeşului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Oltului şi Prutului şi cursurile superioare ale Crasnei, Timişului, Bârzavei şi Jiului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, în bazinul superior al Crişului Alb, Arieşului, în bazinul superior şi mijlociu al Jiului şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenții Buzăului, Trotuşului şi Prutului.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Gladna – Firdea (110+12)-jud. TM și Terpezița – Gabru (220+34)-jud. DJ.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 29 din 16.05.2018.

Noutăți Noutăți