Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.09.2017 ora 07.00 – 25.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Sucevei, Moldovei, bazinele inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. Pe râurile din bazinele Vedea, Bârlad, în bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, Suceava, Bistriţa, Putna, bazinele inferioare ale Crasnei și Begăi, bazinul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.08.2017 ora 07.00 – 17.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Repede, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișului Alb și Timișului, cursul Someșului și râurile din Dobrogea, unde au fost în ușoară scădere. 
Creşteri izolate de niveluri şi debite, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, căzute în interval, s-au înregistrat în bazinele superioare ale: Someșului Mare, Mureșului, Crișului Alb, Timișului și Argeșului.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Topolog la staţia hidrometrică Saraiu (300+20) -jud. CT.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș și Cavnic), Mureș (Comlod, Vișa, Domald, Secaș, Râul Mare), pe Jijia şi pe cursurile superioare ale Crasnei, Siretului şi Prutului.
În interval au fost emise: o AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate şi trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți