Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.10.2020 ora 07.00 – 28.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Ialomiţa (exceptând cursul inferior), bazinele superioare ale Jiului şi Argeşului şi cele din Dobrogea, iar pe celelalte râuri au fost în general staţionare.
Pe cursul inferior al Ialomiţei şi pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Caraș, Ialomița, pe cele din Dobrogea, cursul superior al Trotușului și cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.10.2020 ora 07.00 – 17.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Someșul Mic, Someș, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și  bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, unde au fost în scădere ușoară. Pe cursul Prutului și pe cursul inferior al Ialomiței (aval s.h. Coșereni), debitele au fost în creștere ca urmare a propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare, mai mici, între 30-90% din mediile lunare multianuale pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someșul Mare, Crișuri, Barcău, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Prahova, cursul mijlociu al Mureșului, Timișului, cursurile superioare ale Siretului, Bistriţei, Moldovei și sub 30 % din aceste valori pe unii afluenţi ai Jijiei, Prutului şi în bazinul Bârladului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri