Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.05.2020 ora 07.00 – 29.05.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele Siret (exceptând bazinele Bistrița şi Bârlad şi cursul superior şi mijlociu al Moldovei) şi Prut (exceptând cursul inferior), pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Vedei şi Argeşului şi pe cursul superior şi mijlociu al Oltului.
Pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Jiului şi Ialomiței debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri au fost relativ staționare
Pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte precum şi pe cele din Dobrogea s-au înregistrat creşteri izolate de niveluri şi debite.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-30%, din mediile multianuale lunare, mai mari (40-70%)  în bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mic, Timiș, Bârzava, Jiu, Argeș, Neajlov, Prahova şi pe cursurile superioare ale Someșului, Moldovei, Bistriţei, Buzăului şi Prutului. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.05.2019 ora 07.00 – 18.05.2019 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Ialomița, Buzău, bazinele superioare ale Crasnei, Crișului Repede și Crișului Alb, bazinul superior și mijlociu al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Argeșului unde au fost în creștere datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval și propagării și numai prin propagare pe Prut sectorul Rădăuți Prut – Prisăcani și aval Fălciu, cursul superior și mijlociu al Siretului, cursul mijlociu al Mureșului și cursurile inferioare ale Someșului, Lăpușului și Târnavelor.
Pe râurile din Dobrogea, debitele au fost în general staționare.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Bârzava – Partoș (50+18)-jud. TM și Jiu – Răcari (330+10)-jud.DJ. 
În interval s-au situat peste COTA DE PERICOL râul Dipșa la stația hidrometrică Viile Tecii (360+25)-jud.BN și la COTA DE ATENȚIE râul Lotru la staţia hidrometrică Valea lui Stan (165)-jud.Vl, ca urmare a deversărilor controlate din acumularea Brădișor.
Debitele se situează în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Rm. Sărat, Putna, Suceava, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței, Moldovei și Bârladului, afluenții Prutului și râurile din Dobrogea unde se situeaza la valori cuprinse între 40 – 90%  din acestea.
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică Nr. 14 din 17.05.2019.
În interval au fost emise Avertizarea Hidrologică pentru Fenomene Imediate Nr. 1 cod portocaliu, Avertizarea Hidrologică pentru Fenomene Imediate Nr. 2 cod roșu şi 2 Atenţionări Hidrologice pentru Fenomene Imediate.
 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri