Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.06.2019 ora 07.00 – 15.06.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde au fost staționare, bazinul superior și mijlociu al Târnavei Mari, bazinul mijlociu și inferior al Arieșului unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Someșului, Bârladului și Prutului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniș, Moravița, Bârzava, Vedea, Ialomița, Sitna, Bahlui, bazinul superior al Carașului, bazinul superior și mijlociu al Bistriței, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, unii afluenți ai Trotușului (Oituz, Cașin),cursul mijlociu și inferior al Timișului, cursul inferior al Jijiei, tot cursul râului  Prut și cele din Dobrogea.
Se  situează peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+22)-jud. VS şi Prut – Şiviţa  (435+32)-jud.GL;
- COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Neajlov – Călugăreni (220+6)-jud. GR şi Oancea (440+104)-jud. GL.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi zece ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.05.2019 ora 07.00 – 18.05.2019 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Ialomița, Buzău, bazinele superioare ale Crasnei, Crișului Repede și Crișului Alb, bazinul superior și mijlociu al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Argeșului unde au fost în creștere datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval și propagării și numai prin propagare pe Prut sectorul Rădăuți Prut – Prisăcani și aval Fălciu, cursul superior și mijlociu al Siretului, cursul mijlociu al Mureșului și cursurile inferioare ale Someșului, Lăpușului și Târnavelor.
Pe râurile din Dobrogea, debitele au fost în general staționare.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Bârzava – Partoș (50+18)-jud. TM și Jiu – Răcari (330+10)-jud.DJ. 
În interval s-au situat peste COTA DE PERICOL râul Dipșa la stația hidrometrică Viile Tecii (360+25)-jud.BN și la COTA DE ATENȚIE râul Lotru la staţia hidrometrică Valea lui Stan (165)-jud.Vl, ca urmare a deversărilor controlate din acumularea Brădișor.
Debitele se situează în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Rm. Sărat, Putna, Suceava, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței, Moldovei și Bârladului, afluenții Prutului și râurile din Dobrogea unde se situeaza la valori cuprinse între 40 – 90%  din acestea.
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică Nr. 14 din 17.05.2019.
În interval au fost emise Avertizarea Hidrologică pentru Fenomene Imediate Nr. 1 cod portocaliu, Avertizarea Hidrologică pentru Fenomene Imediate Nr. 2 cod roșu şi 2 Atenţionări Hidrologice pentru Fenomene Imediate.
 

Anunțuri Anunțuri