Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.10.2020 ora 07.00 – 30.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someșului Mic, bazinele superioare ale: Vișeului, Izei, Turului, Crișului Repede, Crișului Negru, Arieșului, Begăi, Bârzavei, bazinul superior și mijlociu al Timișului, bazinele inferioare ale Târnavelor și afluenții Mureșului aval stația hidrometrică Ocna Mureș, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mic, Bega, Bârzava, Caraș, Ialomița, cursurile superioare ale Crișului Alb, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, unii afluenți ai Mureșului inferior și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.08.2020 ora 07.00 – 18.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Sucevei, cursurile inferior ale râurilor: Tur, Someş, Crișul Alb şi Mureş, cursul mijlociu și inferior al Someșului Mic și cursul superior al Prutului (amonte staţia hidrometrică Rădăuți Prut), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Someșul Mare, Lăpuș, Arieș, Cibin, bazinul superior și mijlociu al Turului, Crișului Alb, Mureșului, cursul superior al Someșului Mic, pe afluenții Jiului (Jaleș, Bistrița, Gilort, Motru, Amaradia), pe unii afluenți ai Oltului inferior (Topolog, Luncavăț, Bistrița, Olănești) și pe cursul Prutului (aval de s.h. Oroftiana), debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Alb, Crișul Negru, Arieş, Nera, Cibin, pe cursul superior al Someșului, pe cursul mijlociu şi inferior al Timișului, Jiului și pe cursurile inferioare ale Begăi și Bârzavei,  și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Iza, Ialomița, Bârlad, Rm. Sărat, Jijia și din bazinul superior și mijlociu al Oltului.
În interval a fost emise trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri