Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.10.2020 ora 07.00 – 30.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someșului Mic, bazinele superioare ale: Vișeului, Izei, Turului, Crișului Repede, Crișului Negru, Arieșului, Begăi, Bârzavei, bazinul superior și mijlociu al Timișului, bazinele inferioare ale Târnavelor și afluenții Mureșului aval stația hidrometrică Ocna Mureș, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mic, Bega, Bârzava, Caraș, Ialomița, cursurile superioare ale Crișului Alb, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, unii afluenți ai Mureșului inferior și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.08.2020 ora 07.00 – 20.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor căzute în interval şi propagării cu excepția râurilor din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței unde au fost în scădere și a râurilor din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Vedea, Neajlov, Prahova, Buzău, Rm. Sărat, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior la Prutului, cursul Siretului și râurile din Dobrogea unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișei, Iza,Tur, Someşul Mic, Crișul Alb, Crișul Negru, Crișul Repede, Arieş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cibin pe cursul superior al Someșului, pe cursul superior al Oltului, cursul inferior al Jiului și pe afluenții Oltului mijlociu și inferior (Olanești, Bistrița, Luncavăț) și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unele râuri din bazinul superior al Argeşului și pe unii afluenți din bazinul mijlociu al Mureșului (Ștrei, Râul Mare, Râul Galben, Laslea) .
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Sebeş - Turnu Ruieni (250+14) – jud. CS şi Vl. Terovei - Terova (60+3)-jud. CS.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Moraviţa la staţia hidrometrică Moraviţa (250+56)-jud. TM.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.48 din 19.08.2020.
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri