Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.10.2018 ora 07.00 – 15.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Mureșului și cursurile superioare ale Siretului şi Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz) și Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 20.07.2018 ora 07.00 – 21.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș, Bega, Timiș, Buzău, bazinele superioare ale Someșului, Someșului Mic și Argeșului (Râul Doamnei, Brătia, Râul Târgului, Argeşel), cursurile inferioare ale Izei, Turului, Someșului,  Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișului Alb, Rm. Sărat, cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Oltului (aval s.h. Sâncrăieni) şi unii afluenţi ai săi (Homorod, Şercaia, Breaza, Arpaş, Noul, Cârţişoara, Hârtibaciu, Bistriţa, Topolog), Bistriței și Siretului, relativ staționare pe râurile din bazinul Prutului și pe cele din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râul Bega la staţiile hidrometrice Balinţ (450+80)-jud.TM şi Chizătău (200+32)-jud.TM.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Bughea la staţia hidrometrică Bughea de Jos (150+20)-jud.AG.
Debitele se situează în general la valori peste 100% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-90% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Moraviţa, Cerna, Suceava, pe râurile din bazinul superior al Argeşului și cu valori între  30-60% pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi cursul superior al Jijiei. 
În interval au fost emise şase ATENŢIONǍRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți