Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.03.2019 ora 07.00 – 23.03.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea și cele din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Rm. Sărat, Putna, Suceava, Bârlad, bazinul superior al Trotușului, bazinul mijlociu și inferior al Bistriței, bazinul inferior al Buzăului și afluenții Prutului unde au fost staționare.
Pe râurile din bazinele superioare ale Moldovei și Bistriței, debitele au fost în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Jiului și Trotușului și cursurile inferioare ale Barcăului, Mureșului, Argeșului și Ialomiței.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din  mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Mureş, Bega, Nera, Cerna, Cibin, Prahova, Suceava, Moldova, Bistrița și Buzău, bazinele superioare ale Oltului, Trotușului și Putnei, pe tot cursul Jiului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinul  Bârlad și afluenții Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 20.07.2018 ora 07.00 – 21.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș, Bega, Timiș, Buzău, bazinele superioare ale Someșului, Someșului Mic și Argeșului (Râul Doamnei, Brătia, Râul Târgului, Argeşel), cursurile inferioare ale Izei, Turului, Someșului,  Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișului Alb, Rm. Sărat, cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Oltului (aval s.h. Sâncrăieni) şi unii afluenţi ai săi (Homorod, Şercaia, Breaza, Arpaş, Noul, Cârţişoara, Hârtibaciu, Bistriţa, Topolog), Bistriței și Siretului, relativ staționare pe râurile din bazinul Prutului și pe cele din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râul Bega la staţiile hidrometrice Balinţ (450+80)-jud.TM şi Chizătău (200+32)-jud.TM.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Bughea la staţia hidrometrică Bughea de Jos (150+20)-jud.AG.
Debitele se situează în general la valori peste 100% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-90% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Moraviţa, Cerna, Suceava, pe râurile din bazinul superior al Argeşului și cu valori între  30-60% pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi cursul superior al Jijiei. 
În interval au fost emise şase ATENŢIONǍRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri