Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.03.2021 ora 07.00 – 05.03.2021 ora 07.00


Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Suceava, cursul inferior al Someşului şi cursul superior la Prutului unde au fost în scădere.
Pe cursul mjlociu al Prutului debitele au fost în creştere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) au fost în uşoară diminuare şi restrângere, fiind prezente în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistriţa.  
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Prahova, Bistrița, Moldova, Suceava, bazinul superior al Jiului, pe cursul Siretului și cursul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mare, Bega Veche, Rm. Sărat şi Bârlad.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE. 


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Târnave, Caraș, bazinele superioare ale Crasnei, Crișului Repede, Begăi, Bârzavei, bazinele mijlocii și inferioare ale Mureșului și Arieșului, bazinul mijlociu al Timișului și cursul superior al Prutului, în scădere ăe râurile din bazinele hidrografice Nera, Caraș, pe cursurile inferioare ale Crasnei și Crișului Repede și relativ staționare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Siret și bazinul superior al Oltului. 
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi şi izolat pod de gheaţă) în restrângere și diminuare pe majoritatea râurilor, fiind în eliminare în bazinele hidrografice Barcău și Crișul Negru. 
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Lăpuș – Răzoare, Bistrița – Dorna Giumalău, Dorna Arini şi Frumosu şi Uz – Cremenea.
Curg sloiuri de gheață pe râul Buzău la stația hidrometrică Racovița.
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Someș, Crișul Repede, Crișul Alb, Târnave, Siret (exceptând Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Sucevei, Modovei și cursul superior al Prutului), bazinul superior al Timișului, cursul Mureșului, cursurile inferioare ale Vișeului, Crasnei, unii afluenți ai Vedei și Argeșului inferior, unde sunt cuprinse între 30-90% din normalele lunare și pe râurile din bazinul hidrografic Bega Veche și Bârlad unde au valori sub 30%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Noutăți Noutăți