Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.04.2017 ora 07.00 – 22.04.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Lăpuș, Mureș, Bega, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Buzău, bazinele superioare și mijlocii ale râurilor: Crasna, Barcău, Crișuri, Timiș, Ialomița, Bistrița, bazinul mijlociu și inferior al Vedei, bazinul inferior al Oltului și bazinul superior al Argeșului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Neajlov, Sabar, Bârlad, Bahlui, cursurile inferioare ale Ialomiței, Prahovei, Teleajenului și pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
A fost în vigoare Atenţionarea hidrologică nr. 12 din 20.04.2017 până la ora 20.00.