Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.06.2020 ora 07.00 – 04.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Someșul Mic, Moravița, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Crasnei, bazinele superioare ale Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru, Arieșului și Carașului, cursurile inferioare ale Turului, Târnavelor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Buzăului, Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului și Prutului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Bega Veche, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, cele din Dobrogea, bazinul superior al Begăi, bazinele inferioare ale Carașului și Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-40% din mediile multianuale lunare, mai mari (40-90% din normalele lunare) în bazinele hidrografice Someș, Bârzava, Caraș, Cerna, Jiu, Vedea, Teleorman, Neajlov, Prahova, Suceva, Moldova, Bistriţa, Trotuș, Putna și pe râurile din Dobrogea și peste normalele lunare pe râurile din bazine hidrografice Vișeu, Tur, Firiza, Motru, Buzău superior, unii afluenți ai Mureșului superior și Oltului, cursurile Siretului și Buzăului, cursurile superioare ale Vișeului, Târnavei Mari și Prutului. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.05.2020 ora 07.00 – 22.05.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Vedea, cursul principal al Oltului și afluenții săi aval de Lotru, cursul mijlociu al Mureșului și cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor: Timiș, Ialomița, Prahova, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și Buzău, unde au fost în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor căzute în interval şi propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Someș, Someșul Mic, Crasna, Crișul Alb, Crișul Negru, Târnava Mică și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori în general mai mici de 40% din valorile multianuale lunare normale, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Timiş, Prut, Bistrița, Putna, Rm. Sărat, Buzău și cursul mijlociu și inferior al Siretului. Valori mai mari (în jurul şi peste normalele lunare) se înregistrează pe cursul principal al râului Jiu (aval de Rovinari), pe afluenții săi și pe râurile din bazinul hidrografic al Olteţului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
A fost în vigoare ATENŢIONAREA  HIDROLOGICĂ NR. 7 din 21.05.2020.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri