Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.11.2017 ora 07.00 – 22.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului (sector Brǎnişca – Arad) unde au fost în uşoarǎ creştere datoritǎ precipitaţiilor cǎzute în interval şi propagǎrii.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someş, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare şi mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Lăpuş, Crişul Repede, Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Ialomiţei şi Bistriţei, bazinul inferior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.10.2017 ora 07.00 – 22.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Vișeului, unde au fost în creștere ușoară datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, cursul inferior al Mureșului (sector Acmariu – Nădlac), unde au fost în creștere prin propagare și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere ușoară.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Barcău și Crișul Repede.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Bârzava, Buzău, Putna şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bistrei, Nerei, Cernei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului, Vedei şi Argeşului inferior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.