Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.09.2021 ora 07.00 – 26.09.2021 ora 07.00

Debitele au fost, în general, staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someș și cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului și Jiului, unde au fost în scădere. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursurile râurilor Bârzava, Sabar, Teleajen, pe cursurile superioare ale  Vișeului, Someșului Mare, cursul mijlociu al Dâmboviței și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bistra, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad, pe unii afluenți din bazinul superior al Argeșului și din bazinul Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.07.2021 ora 07.00 – 23.07.2021 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crișul Alb, Mureș (sector Săvârșin – Nădlac), Jiu, Ialomița, Siret, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din Dobrogea, unde au fost staţionare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Crişul Repede, Crişul Alb, Arieş, Suceava, Moldova, Bistriţa, pe cursul Someşului - aval Dej, pe cursul superior şi mijlociu al Mureşului, pe cursul Siretului, pe cursurile superioare ale Ialomiţei şi Prutului şi pe unele râuri din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.