Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.08.2018 ora 07.00 – 24.08.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile Suceava şi Moldova unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din bazinul Trotuşului debitele au fost in creştere ca urmare a precipitaţiilor înregistrate respectiv propagării.
Creşteri izolate de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ, căzute în interval, s-au produs pe unele râuri din zonele de munte din centrul şi vestul ţării.
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri mici din nordul, centrul şi sudul țării, ca urmare a precipitaţiilor căzute, sub formă de aversă şi mai importante cantitativ.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Bughea – Bughea de Jos (150)-jud.AG şi Drăgoioasa – Tomnatec (50)-jud.SV.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu (exceptând Motru), Vedea, Ialomiţa, Suceava, Moldova, pe cursurile superioare ale Crișului Alb, Bistriței și Trotuşului, pe cursul Prutului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Oltului şi Siretului, pe cursul inferior al Argeşului şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) râurile din bazinele Tur, Lăpuș și Bârlad și pe afluenții Jijiei.
În interval au emise 12 ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene hidrologice imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.