Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.10.2018 ora 07.00 – 15.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Mureșului și cursurile superioare ale Siretului şi Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz) și Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.05.2018 ora 07.00 – 25.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Arieș, Bârzava, Caraș, Nera, bazinul mijlociu al Someșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Negru și Timișului și bazinele superioare ale Crișului Alb și Jiului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și doar prin propagare pe cursul inferior al Prutului.
Pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Mureș (exceptând Arieșul), bazinul superior și inferior al Someșului, bazinul inferior al Crișului Negru, bazinul mijlociu și inferior al Crișului Alb și cursul superior al Prutului, debitele au fost în scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor căzute în interval s-au înregistrat și pe unele râuri din bazinul mijlociu al Jiului și bazinul inferior al Oltului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100 % din normalele lunare) pe unele râuri din bazinul hidrografic Jiu și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Crişul Repede, Târnave, Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe afluenții Crișului Negru, Buzăului, Trotuşului şi Prutului, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și Argeșului superior.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Nădrag–Nădrag (-40)-jud.CS, Sașa–Poieni (50+6)-jud.TM şi Pârâul Urșanilor–Horezu (250+2)-jud.VL.
În interval au fost emise şase ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți