Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.04.2017 ora 07.00 – 26.04.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile: Siret, Moldova, Bistrița, Trotuş, Buzău, cursurile inferioare ale Ialomiței și Bârladului și afluenții Oltului superior, unde au fost în creştere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, iar pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Caraș, Nera și Cerna, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, Bahlui, bazinele superioare ale Buzăului și Moldovei și pe afluenții din bazinele inferioare ale Siretului şi Prutului.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării viiturilor formate anterior se mai situează peste COTELE DE ATENŢIE, în scădere,  râurile la staţiile hidrometrice: Bârlad – Bârlad (350+42)-jud.VS, Bârlad – Tecuci (300+55)-jud.GL, Braţ Rateş – Tecuci (350+13)-jud. GL, Crasna – Vinețești (340+23-jud. VS şi Racova-Puşcaşi (340+24)-jud.VS.