Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.10.2018 ora 07.00 – 19.10.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul râului Bega, pe cursul mijlociu al Timișului, cursul mijlociu si inferior al Moldovei, cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Lăpuș, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Crișului Negru (Holod, Teuz), pe unii afluenţi din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și din bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Valsan). 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.07.2018 ora 07.00 – 26.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Cibin, Bârlad, Prut, pe cursurile inferioare ale râurilor: Tur, Someș, Crasna, Crișul Alb, Târnave, Mureș, Olteț, pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor: Olt, Buzău, Rm. Sărat, Putna, pe cursul Siretului și pe râurile din Dobrogea.
Pe râurile din bazinele Vedea, Argeș, bazinele superioare și mijlocii ale Jiului și Oltețului debitele au fost relativ staționare, iar pe celelalte râuri, în general, în scădere.
Creșteri izolate de debite s-au mai produs în bazinele hidrografice: Someșul Mare, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și Putnei.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale s-au înregistrat pe unele râuri din centrul şi estul ţării ca urmare a precipitațiilor căzute în interval.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș (fără Someșul Mic), Crasna, Barcău, Crișul Repede, Nera, Motru, bazinele inferioare ale Jijiei și Bârladului.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bolățău-Poiana Largului (200) - jud. NT și Telița- Poșta Frecăței (100+11)- jud. TL;
Se situează peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Prut la staţia hidrometrică Oroftiana (470+6),  jud. BT;
- COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Secaş – Colibi (300+120)- jud. AB Siret- Drăgeşti (300)- jud. BC și Prut- Rădăuţi-Prut (290+50),  jud. BT.
În interval au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE şi o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 25.07.2018.

Noutăți Noutăți