Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.09.2020 ora 07.00 – 22.09.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul inferior al Mureșului unde au fost în scădere ușoară.
 Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Repede, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe cursul inferior al Buzăului, pe afluenții Prutului, pe unii afluenți ai Vișeului (Vaser, Ruscova), Someșului (Sălăuța, Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Mureșului (Niraj, Comlod, Iara, Vișa, Laslea, Domald, Secaș, R. Mare, R. Galben), Oltului (Râul Negru, Covasna, Baraolt, Hârtibaciu, Lotru), Argeşului superior (Arefu, Vâlsan, R. Doamnei) și Trotuşului (Helegiu, Dofteana, Oituz, Cașin, Tazlău).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.07.2020 ora 07.00 – 26.07.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Someşul Mic, Bârzava, Caraş, Nera, Suceava, în bazinele superioare ale: Lăpuşului, Arieşului, Begăi, Timişului, Moldovei, Bistriţei, pe cursul superior al Mureşului şi în bazinul mijlociu al Oltului.
Pe celelalte râuri debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeş, Bârlad, Jijia, pe cursurile inferioare ale Jiului, Oltului, Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someș, Crișul Repede, Crişul Alb, Arieș, Timiș, Bârzava, Caraş, Nera, Jiu, Bistrița, Trotuș, pe cursurile Mureșului și Prutului, în bazinul superior şi mijlociu al Ialomiţei, pe cursul inferior al Moldovei și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bârladului si Jijiei.
Se situează peste: 
COTELE DE ATENȚIE râul Timiş la s.h. Teregova (120+20)-jud.CS şi râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează: la s.h. Oancea (440+31) – jud.GL și la s.h. Șivița (360+72) – jud. GL.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite s-au produs pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din sud-vestul, vestul şi nordul ţării, datorită precipitațiilor torențiale, cu caracter de aversă căzute în interval.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 44 din 24.07.2020.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri