Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.09.2018 ora 07.00 – 18.09.2018 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuș, Someșul Mare, Bistriţa, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, cursul Siretului, cursul inferior al Someșului, cursul superior și inferior al Mureșului, cursurile superioare și mijlocii ale Sucevei și Moldovei şi cursul mijlociu al Prutului, unde au fost în scădere.
Pe cursurile mijlocii ale Someșului și Mureșului, pe cele inferioare ale Sucevei și Moldovei și pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Moraviţa, Vedea, Prahova, Moldova, pe cursurile superioare ale Sucevei, Bistriţei și Trotuşului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului şi Prutului, pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) în bazinele hidrografice Bârlad și Jijia.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.08.2018 ora 07.00 – 26.08.2018 ora 07.00

           Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vişeul, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Suceava, Arieș, cursurile superioare ale Mureșului,  Moldovei şi Bistriţei, cursul mijlociu al Mureșului, cursurile inferioare ale Crișului Repede și Crișului Alb unde au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Iza, Tur, Someșul Mic, Târnava Mică, Bega, Bega Veche, Timiș, Bârzava, bazinele superioare și mijloci ale Crișului Repede și Crișului Alb, pe cursul superior al Prutului şi pe cursul inferior al Mureşului, debitele au fost în uşoară scădere.
S-au înregistrat scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de niveluri și debite pe unele râuri din nordul centrul şi sud-vestul țării, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă şi mai importante cantitativ, căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Vedea, Prahova, Suceava, Moldova, pe cursurile superioare ale Oltului și pe unii afluenţi ai săi (Breaza, Arpaş, Cibin, Sadu, Lotru, Luncavăţ), pe cursurile superioare ale Bistriţei, Trotuşului şi pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Mureșului, Begăi și Siretului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Bârladului , Tur, Strei și pe afluenții Jijiei.
În interval au fost emise şapte ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene hidrologice imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Noutăți Noutăți