Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.10.2020 ora 07.00 – 30.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someșului Mic, bazinele superioare ale: Vișeului, Izei, Turului, Crișului Repede, Crișului Negru, Arieșului, Begăi, Bârzavei, bazinul superior și mijlociu al Timișului, bazinele inferioare ale Târnavelor și afluenții Mureșului aval stația hidrometrică Ocna Mureș, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mic, Bega, Bârzava, Caraș, Ialomița, cursurile superioare ale Crișului Alb, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, unii afluenți ai Mureșului inferior și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.08.2020 ora 07.00 – 26.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. Excepţie au făcut râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bistriţa, Rm.Sărat, cursul Someşului şi cursurile superioare şi mijlocii ale Sucevei, Moldovei, Putnei şi Buzăului unde au fost în scădere,  iar pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Prutului, pe cursul inferior al Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea debitele au fost staţionare. 
Scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, s-au înregistrat și pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din centrul  și estul ţării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crișul Alb, Crișul Negru, Arieş, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Jiu, Olt superior, Suceava, Trotuş şi pe unii afluenţi ai Bistriţei, Oltului mijlociu şi Mureşului inferior  și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat şi Jijia.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 25.08.2020.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri