Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 20.02.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru, Târnava Mică, Nera, Cerna, bazinul superior și inferior al Someșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Arieșului, Timișului și Carașului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vișeului, Izei, Târnavei Mari și Begăi, unde au fost în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursul inferior al Prutului.
Pe râurile din bazinul Bârladului, debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Arieș, Jiu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Prut, cursul Siretului, bazinul mijlociu și inferior al Buzăului, pe unii afluenţi ai Oltului (Cibin, Olăneşti, Govora, Topolog) și ai Prahovei (Doftana, Teleajen). 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) existente pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Lotrului, Moldovei, Bistriţei, Trotuș și afluenții Buzăului s-au menținut fără modificări importante. 
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureș –sector Toplița - Gălăoaia și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.06.2018 ora 07.00 – 27.06.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Buzău și Ialomița, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și doar prin propagare pe Bega și pe cursurile inferioare ale Mureșului, Timișului și Siretului.
Pe râurile din bazinele: Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeș și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor cazute în interval, s-au înregistrat pe râurile Nera și Cerna și pe unii afluenți ai Someșului, Mureșului, Oltului inferior și Argeșului superior . 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Arieş, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Jiu, în bazinul superior al Mureșului și pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior şi mai mici (20-30% din normalele lunare) pe Crasna, Barcău, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Prut şi pe unii afluenți ai Oltului superior şi Argeşului superior.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 38 din 26.06.2018.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri