Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.09.2020 ora 07.00 – 22.09.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul inferior al Mureșului unde au fost în scădere ușoară.
 Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Repede, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe cursul inferior al Buzăului, pe afluenții Prutului, pe unii afluenți ai Vișeului (Vaser, Ruscova), Someșului (Sălăuța, Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Mureșului (Niraj, Comlod, Iara, Vișa, Laslea, Domald, Secaș, R. Mare, R. Galben), Oltului (Râul Negru, Covasna, Baraolt, Hârtibaciu, Lotru), Argeşului superior (Arefu, Vâlsan, R. Doamnei) și Trotuşului (Helegiu, Dofteana, Oituz, Cașin, Tazlău).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.07.2020 ora 07.00 – 27.07.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, iar pe cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursurile mijlocii ale Someșului și Timișului și cursurile inferioare ale Crasnei și Barcăului, debitele au fost în creștere numai datorită propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Oltului, Argeșului și Ialomiței, pe afluenții Prutului și cele din Dobrogea, debitele au fost staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crișul Alb, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Jiu, Bistrița, Suceava, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinul superior al Trotușului, pe Prut, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și cursul inferior al Moldovei și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bârladului si Jijiei.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează: la s.h. Oancea (440+20) – jud.GL și la s.h. Șivița (360+68) – jud. GL.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 44 din 24.07.2020.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri