Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.05.2019 ora 07.00 – 20.05.2019 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele Caraşului şi Bârladului, pe cursurile Siretului, Prutului, pe cursul mijlociu al Oltului şi pe cursurile inferioare ale râurilor: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Mureş, Bega Veche, Timiş, Bârzava, Argeş şi Ialomiţa.
Pe celelalte râuri debitele au fost în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde au fost în general staționare.
Debitele se situează în jurul jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crişuri, Arieş, Cerna, Vedea, Dâmboviţa, Olt mijlociu şi inferior, afluenţii Jiului mijlociu şi inferior, unii afluenţi ai Argeşului, bazinul superior al Bârladului și râurile din Dobrogea unde se situeaza la valori cuprinse între 40 – 90%  din acestea.
 
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domăneşti (400+24)-jud.SM, Moravița – Moravița (250+26)-jud. TM şi Prut – Oancea (440+15)-jud. GL.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice:  Miletin - Şipote (150+4)-jud.IS, Prut - Rădăuţi Prut (290+17)-jud. BT, 
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică Nr. 16 din 19.05.2019, iar în interval au fost emise 2 Atenționări  Hidrologice pentru Fenomene Imediate. 

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.04.2019 ora 07.00 – 28.04.2019 ora 07.00


Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă aferent zonelor montane și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Trotuș, Bârlad, afluenții Prutului, bazinele inferioare ale râurilor Jiu, Olt, Argeș, Ialomița și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor însemnate, căzute în interval, s-au înregistrat pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Firiza și în bazinele superioare ale râurilor Crasna, Crişul Repede și Crișul Alb.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri s-au înregistrat pe unele râuri din jumatatea de vest, ca urmare a  precipitaţiilor mai însemnate cantitativ căzute în interval sub formă de aversă. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Vișeu, bazinul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului), bazinele superioare ale Crasnei, Crișului Repede și Arieșului și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele râurilor: Mureș și unii afluenți ai săi, Bistra, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Oltului şi Argeşului şi pe unii afluenţi ai Prutului.
În interval au fost emise trei Atenţionări Hidrologice pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 7 din 26.04.2019.


Anunțuri Anunțuri