Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.07.2019 ora 07.00 – 20.07.2019 ora 07.00

 
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic Prahova, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Putna, Trotuș, Moldova, Suceava, Prut, bazinul superior al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului și Bârzavei și cursul Siretului, unde au fost în scădere.
Creşteri izolate de niveluri şi debite, ca urmare a  precipitaţiilor căzute în interval sub formă de aversă, s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Argeşului și Buzăului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe Bega inferioară, cursul Prutului aval de Stânca Costeşti şi pe afluenţii Prahovei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Crasna, Moravița, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenţi ai Mureşului (Comlod, Iara, Feernic, Domald, Secaș, Sebeş, Râul Mare).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.04.2019 ora 07.00 – 28.04.2019 ora 07.00


Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă aferent zonelor montane și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Trotuș, Bârlad, afluenții Prutului, bazinele inferioare ale râurilor Jiu, Olt, Argeș, Ialomița și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor însemnate, căzute în interval, s-au înregistrat pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Firiza și în bazinele superioare ale râurilor Crasna, Crişul Repede și Crișul Alb.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri s-au înregistrat pe unele râuri din jumatatea de vest, ca urmare a  precipitaţiilor mai însemnate cantitativ căzute în interval sub formă de aversă. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Vișeu, bazinul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului), bazinele superioare ale Crasnei, Crișului Repede și Arieșului și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele râurilor: Mureș și unii afluenți ai săi, Bistra, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Oltului şi Argeşului şi pe unii afluenţi ai Prutului.
În interval au fost emise trei Atenţionări Hidrologice pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 7 din 26.04.2019.