Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.11.2017 ora 07.00 – 24.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor: Iza, Tur,  Lăpuș, Someş, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega şi Timiş unde au fost în creştere datoritǎ  propagǎrii.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Ialomiţei şi Bistriţei, bazinul inferior al Begăi, pe unii afluenți ai Mureșului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.08.2017 ora 07.00 – 28.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, cursul Someșului și bazinul inferior al Mureșului, unde au fost în scădere uşoară.
Pe râurile din bazinele Someșului Mare, Someșului Mic și în bazinele superioare ale Vișeului, Izei și Lăpușului debitele au fost în creștere ușoară datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și în bazinul mijlociu al Bârladului și mai mici pe unele râuri din bazinele Someșului, Crișului Negru, Crișului Repede, Mureșului, Jiului, Oltului, pe cursul superior al Crasnei și al Râului Doamnei, în bazinele Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijiei.
În interval s-a emis o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ  pentru  fenomene  imediate Nr. 1 din 27.08.2017.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.