Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.08.2019 ora 07.00 – 18.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere ușoară, exceptând cursul superior al Prutului și cursurile mijlocii ale Oltului și Buzăului unde au fost în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice  Crasna, Barcău, Someșul Mic, Arieș, Bega, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, bazinul superior al Timișului, afluenții Oltului mijlociu și ai Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Motru, bazinul superior al Ialomiței și pe unii afluenți ai Oltului superior și mijlociu şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Bistra, Moraviţa, Caraș, Cerna, Bârlad, pe cursul superior al Siretului, pe unii afluenți ai Someșului Mic (Lonea, Fizeș), ai Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), ai Mureșului (Comlod, Iara, Vișa, Feernic, Domald, Secaș, Orăștie, Strei, Râul Mare, Râul Galben) şi pe afluenţii Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.03.2019 ora 07.00 – 29.03.2019 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Someșul Mic, Bârzava, Moravița, Caraș, Vedea, Argeș, Bârlad, Moldova, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, cursurile inferioare ale Ialomiței și Prutului și râurile din Dobrogea unde au fost relativ staționare. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-100% din  mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Prahova, bazinele superioare ale râurilor: Someșul Mare, Mureș, Jiu, Buzău, Bistrița, Moldova, Suceava și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și izolat în bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb și bazinul inferior al Argeșului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.