Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.08.2019 ora 07.00 – 25.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Moldovei și Ialomiței și bazinul superior al Crișului Alb unde au fost în scădere uşoară.
Creșteri izolate de debite s-au produs în bazinele superioare ale Crișului Negru și Arieșului datorită precipitațiilor căzute în interval.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale Jiului și Vedei şi mai mici pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Crișul Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Arieș, Târnava Mare, Timiș, Bârzava, Moraviţa, Caraș, Nera, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe cursul superior al Siretului, cursul inferior al Bistriței, pe râul Tazlău, pe unii afluenți ai Someșului Mic (Lonea, Fizeș), Oltului superior și mijlociu (Râul Negru, Covasna, Ghimbăşel, Homorod, Breaza, Hârtibaciu), Argeșului superior (Arefu, Vâlsan, Râul Doamnei) şi pe afluenţii Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

 


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 29.06.2019 ora 07.00 – 30.06.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând unele râuri din Dobrogea, bazinul superior al Argeșului și bazinul mijlociu al Oltului, unde au fost relativ staționare și cursul superior al Prutului și cursul inferior al Someșului, unde au fost în creștere prin propagare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe unele râuri din bazinele inferioare ale Vedei, Teleormanului, Argeșului, Ialomiței, Teleajenului, cursurile superioare ale Oltului, Trotușului, Prutului, cursurile inferioare ale Moldovei și Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unuii afluenți ai Oltului mijlociu și pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad, Jijia , Sitna și Bahlui.
Se situează peste COTA DE INUNDAŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (435+3)-jud.Glși peste COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Oancea (440+27)-jud. GL.