Caracterizarea starii raurilor în intervalul 20.09.2020 ora 07.00 – 21.09.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Arieșului și Begăi unde au fost în scădere ușoară.
 Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Repede, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe cursul inferior al Buzăului, pe afluenții Prutului, pe unii afluenți ai Vișeului (Vaser, Ruscova), Someșului (Sălăuța, Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Mureșului (Niraj, Comlod, Iara, Vișa, Laslea, Domald, Secaș, R. Mare, R. Galben), Oltului (Râul Negru, Covasna, Baraolt, Hârtibaciu, Lotru), Argeşului superior (Arefu, Vâlsan, R. Doamnei) și Trotuşului (Helegiu, Dofteana, Oituz, Cașin, Tazlău).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.07.2020 ora 07.00 – 29.07.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu al Mureșului, cursul inferior al Târnavei Mari, cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului, Trotușului, Moldovei, Sucevei și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Jijia,  bazinul inferior al Argeşului şi pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Jiu, Suceava, Moldova, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinul superior al Bistriței, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și pe cursul Prutului și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bârladului si Jijiei. 
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează: la s.h. Oancea (440+4) – jud.GL și la s.h. Șivița (360+59) – jud. GL.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri