Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.07.2020 ora 07.00 – 29.07.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu al Mureșului, cursul inferior al Târnavei Mari, cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului, Trotușului, Moldovei, Sucevei și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Jijia,  bazinul inferior al Argeşului şi pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Jiu, Suceava, Moldova, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinul superior al Bistriței, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și pe cursul Prutului și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bârladului si Jijiei. 
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează: la s.h. Oancea (440+4) – jud.GL și la s.h. Șivița (360+59) – jud. GL.